raisa beicu

În urmă cu cinci ani, am avut o bursă în Spania și am studiat Advertising și Comunicare. Însă, cum universitățile lor sunt mai libertine și mai deschise din punct de vedere cultural, am putut opta și pentru un curs de intertextualitate, unde am făcut și un amplu studiu de caz asupra operei lui Picasso, Las Meninas (Domnișoarele de onoare). Am luat cele 58 de versiuni derivate din tabloul lui Diego Velázquez, am identificat intertextele și am studiat personajele din palatul regelui Filip al IV-lea reinterpretate în stil cubist. Am avut norocul ca fix în perioada cursului să pot trage o fugă din Barcelona, unde se află Muzeul Picasso și, implicit, opera Las Meninas, în Madrid, unde am văzut la Muzeul Prado și originalul lui Velázquez.

Recunosc că după atâta studiu al operei lui Picasso, dezvoltasem un soi de obsesie, mi-am cumpărat o groază de obiecte cubiste, suveniruri sucite, cartoline din perioadele albastre și roz.

De asta, în momentul în care am văzut în newsfeed-ul Facebook-ului un hanorac de inspirație cubistă, am tresărit instant. Postarea era de la Medine Pop, căreia i-am scris instant și am aflat că, din păcate, hanoracul fusese deja rezervat de cineva. Dar, când e să fie al tău, e al tău. După vreo săptămână, Medine a revenit și mi-a spus că persoana respectivă nu a mai dat niciun semn și, dacă mă mai interesează, hanoracul Picasso poate fi al meu.

După ce-a fost al meu, am aflat și mai multe despre brandul care l-a pus în valoare. Este vorba despre Vintage Butter, un brand nou apărut pe piață, creat de Medine și Claudia, despre care am scris mai multe aici.

raisa beicu blog

raisa beicu fashion picasso

picasso las meninas

raisa beicu fashion

raisa beicu haha

picasso fashon

raisa beicu portret

picasso hanorac vintage butter

Foto: Cătălin Georgescu.