te iubescÎn urmă cu trei ani, am scris povestea relaţiei mele cu tata. Ca de obicei, când am de-a face cu un subiect legat de familie, scriu mai încet, mă exprim mai greu, reiau frazele, însă cu ajutorul Anei Mariei Ciobanu, de la Decât o Revistă, am dus textul la bun sfârşit – îl puteţi citi aici: http://www.povestidinsertar.com/nu-calca-pe-tolstoi-guest-post/

Ţin minte că nu voiam să ilustrez articolul cu o poză de pe internet sau cu imaginea tatălui meu, aşa că am apelat la o bună prietenă de-ale mele, pe care o cunosc deja de câţiva ani: Mădălina Ţânţăreanu. Ştiam că ea va înţelege cât de important este textul pentru mine şi, totodată, pe Mădălina am considerat-o dintotdeauna unul dintre cei mai buni ilustratori de pe la noi. Aşa că, i-am dat textul într-o seară, am dezbătut şi am decis împreună că ilustaţia pe care o va desena va fi singurul sms pe care mi l-a scris tata vreodată (studiam în Barcelona pe vremea aia şi tata îmi ducea lipsa, iar eu lui).

Aşa a apărut Tei besc.

graphic design

madalina tantareanu

Recunosc că nu m-am aşteptat ca ilustraţia să aibă un atât de mare succes. Nu pentru că nu ar fi minunată (chiar mi se pare absolut minunată), ci pentru că, în mintea mea, nimeni nu putea empatiza cu ilustraţia dacă nu citea Nu călca pe Tolstoi în prealabil. Ce a făcut Mădălina, însă, a fost să ia un sms şi să-l traducă vizual într-o formă de iubire generală.

După ce a apărut, Tei besc a fost și este comandat de taţi, mame, elevi, iubiţi, iubite, foşti iubiţi, foste iubite, grupuri, studenţi, elevi. Mai mult, m-am trezit într-o cunoscută cafenea din Bucureşti cu sms-ul meu pe perete, apoi a apărut la diverse târguri şi evenimente precum Romanian Design Week sau Femei pe Mătăsari. Din când în când, îmi mai trece prin newsfeed-ul Facebook-ului câte-o poză cu o cartolină cu ilustrația sau o cameră pe a cărei perete stă agățată.

Mă bucur că Tei besc a ajuns în atât de multe case şi mă mai bucur enorm că am intuit bine dând sms-ul pe mâinile Mădălinei Țânțăreanu.

Te iubesc

Puteţi vedea ilustraţia pe site-ul sau Facebook-ul Mădălinei.

Te iubesc Tei besc pentru că uneori ne este frică să iubim pe de-a-ntregul sau s-o spunem cu toate literele.