Recent am descoperit un loc nou în oraș: Animaletto Pizza Bar, pe strada Visarion, nr. 10. Deși tot auzisem de el, mi-a luat ceva timp să-l explorez. Deschis de câteva luni, inspirat din bucătăria italiană, Animaletto este deja plin cam la toate orele din zi și din seară – cu greu mai prinzi o masă fără rezervare.

Vreți pizza bună? Sau paste bune? Animaletto (check meniul lor)

Vreți muzică bună? Animaletto

Vreți design fain și relaxat? Animaletto

În linii mari, dacă vreți să schimbați peisajul și să găsiți oameni cool, mâncare bună și muzică la sonorul potrivit, vă recomand pizza bar-ul gândit de Ioana Văsîi. Mai jos i-am adresat câteva întrebări Ioanei, pentru răspunsurile cărora îi mulțumesc mult! 🙂

img_9274

Animaletto, vă felicit pentru spațiu! Arată totul tare bine + muzică bună + atmosferă. Spune-ne un pic, Ioana, de cât timp se lucrează la acest proiect și cine este în spatele lui?

Mulțumim foarte mult! Nimic nu ne bucură mai tare decât clienții fericiți – până la urmă, așa ne-am cunoscut și noi.

Totul a început în urmă cu aproape 2 ani, într-o zi de 1 ianuarie, într-o pizzerie din Londra. Ideea de a deschide un Pizza Bar a apărut ca o rezoluție de an nou care, într-un mod miraculos, s-a și concretizat. 🙂

     img_9273

Cum ți-a venit ideea? Ce te-a inspirat să creezi acest loc?

Pizza m-a inspirat! De mult timp îmi doream un loc al meu. De asemenea, de și mai mult timp, eram o mare iubitoare de pizza. Pe lângă toate astea, mi-ar fi plăcut foarte tare să existe un restaurant în care pizza să fie cât mai autentică, iar atmosfera și design-ul să fie moderne. De aici am început să-mi fac planuri, să mă documentez și cumva, fără să-mi dau seama, locul visurilor mele începuse să se contureze.

img_9278

Cine a conceput design-ul?

Designul inițial, cel pe care mi-l imaginam eu, a fost adaptat spațiului pe care îl găsisem. Multe din ideile mele (mese în forma de litere, spre exemplu) erau imposibil de pus în practică, dar toate s-au rezolvat când l-am cunoscut pe Vlad Vieru, cel cu care am lucrat la amenajarea Animăluțului.

Care sunt pasiunile tale, pe lângă Animaletto?

Știu că sună siropos, dar în momentul acesta pasiunea mea chiar este Animaletto, iar această pasiune îmi ocupă tot timpul.

img_9275

Mergi des în Italia?

Italia este o parte foarte importantă din povestea Animaletto. Nu poți deschide un Pizza Bar fără o documentare amănunțită despre pizza, așa că, înainte de a începe amenajarea spațiului, am plecat într-un Pizza Trip. Timp de o lună și jumătate am străbătut toată Italia în încercarea de a descoperi cât mai multe secrete și de a observa felul în care se face pizza în fiecare regiune. Sunt diferențe foarte mari între zona centrală a Italiei și sud. Mai mult decât atât, am și făcut cursuri de pizza și mă pot mândri cu o diplomă de Pizzaiolo…începător. 🙂

Am remarcat playlisturile reușite pe care le aveți. Te simți la orice oră de parcă ai fi la o petrecere la cineva acasă. Doar că nu te descalți. Care e cel mai tare party făcut la voi?

Cele mai drăguțe petreceri făcute la noi au fost de obicei cele organizate pe zi, mai degrabă niște brunch-uri cu muzică dată mai tare. În zona asta ne dorim să rămânem.

Aveți consultant de branding/comunicare? Întreb asta pentru că am remarcat cât de bine este scris site-ul și cât de friendly comunicați, în general.

Nu avem consultant pe partea de comunicare. Sunt de părere că nimeni din exterior nu poate să transmită exact ce transmitem noi. Suntem o echipă tânără și cumva ne antrenăm unul pe altul în tot felul de activități și idei creative. Până la urmă, dacă noi ne simțim bine, la fel se simt și clienții sau, mai bine zis, noii noștri prieteni.

img_9276

Care au fost cele mai grele zile de când ați deschis?

Dacă stau bine să mă gândesc, nu știu dacă am avut neapărat zile foarte grele sau poate nu mi se mai par acum. Au fost tot felul de momente în care mai apăreau diverse defecțiuni tehnice care ne împiedicau să ne desfașurăm activitatea, dar de fiecare dată am reușit să le depășim cu bine. Acum ne amuzăm când ne amintim de ele și cred că ne-au și apropiat pe noi ca echipă. Contează foarte mult cum privești lucrurile, iar noi încercăm să fim cât mai relaxați.

La voi am găsit o selecție de reviste foarte faine. De la Monocle, până la Vogue. Cine le alege, de unde le luați, ce titluri vreți să mai aveți?

Îmi place foarte mult Monocle, mi se pare că se potrivește cu Animaletto. În afară de Monocle, mai avem tot felul de cărți și reviste adunate “de prin lume”.

img_9277

Despre ce crezi că vorbesc cel mai des oamenii la mesele voastre?

Nu m-am gândit la asta până acum, dar la cât de drăguți sunt oamenii care vin la noi, probabil că discută despre tot felul de lucruri interesante.

Pe site, descrierea voastră se termină cu îndemnul: Come on, live a little. Care sunt planurile lui Animaletto pentru a trăi a little more?

Nu există un plan anume și cred că tocmai asta este partea frumoasă. Cel mai important este să rămânem deschiși către experiențe noi și să răspândim în jurul nostru energie pozitivă.

Come on, live a little!