Eram studentă când isteria Decât o Revistă începea: primul număr distribuit gratuit, coperta cu Dobro, pe care și acum dacă închid ochii aș ști s-o reproduc în detaliu, decât-ul ironizat, textele lungi, vizualul bun. În perioada aia l-am descoperit pe Cristian Lupșa și am făcut un curs de jurnalism narativ cu unul dintre jurnaliștii DoR, Ana Maria Ciobanu – ah, cât de bine mi-a mai prins cursul ăla! Relația cu Ana m-a apropiat și mai tare de universul DoR, care devenise un fel de reper pentru mine, studentă în primul an la Comunicare și Relații Publice.

S-o zic pe aia dreaptă, îmi propusesem să citesc beletristică în continuare în ritmul impus de ani de zile, să citesc, să citesc și să scriu tot mai mult la nivelul lecturilor mele, astfel încât să-mi fie publicat un material la Decât o Revistă. Sunt convinsă că mi-ar fi ieșit proiectul, însă am ales, din timiditate probabil, să rămân cu textele notate într-o agendă, fără să-i mai scriu vreodată lui Cristi email-ul repetat în cap. De citit DoR, însă, am tot citit. Ei și-au schimbat redacția, eu am citit la fel de multe cărți bune, ei au început să organizeze Power of Storytelling, eu am început să scriu mai serios în agenda mea, ei au început să ofere cadou cărți la abonamente, eu am început să particip la POS, ei au scris, eu am scris, ei au lucrat la texte, corectat, redactat, eu i-am citit.

Mereu am avut avut un raport față de DoR, un raport măsurat în kilometri, milimetri, centimentri sau metri. Agenda mea e DOR de scris, în bibliotecă am păstrat, fix lângă sanctuarul Jonathan Franzen, colecția lor de reviste, iar când îi spun cuiva ceva de-un dor personal, coperta lui Dobro îmi apare-n cap: contur clar, ochi mirați, albaștri, priza fixată în peretele gurii, diacritice.

dor

Luna februarie e luna cadourilor pentru abonații DoR

Dacă ești abonat, citești mai mult tot anul: primești patru numere DoR (1 an de povești), livrate gratuit, și poți câștiga o carte la tombola zilnică. Din 10 februarie, timp de o lună, DoR îi premiază pe actualii și noii abonați, prin tragere la sorți. În fiecare zi, 10 norocoși vor câștiga câte o carte din titluri ca Interior Zero, de Lavinia Braniște, Prietena mea genială de Elena Ferrante, cărți despre marketing, leadership, curaj și educație, trenduri explorate în amănunt.

Pentru prețuri, detalii, discuții + un citat din Joan Didion, click ici.

***

@Cristi, nu ți-am scris acel email niciodată, însă profit de ocazie să-ți mulțumesc pentru treaba bună pe care o faci de-atâția ani! Puteai alege ruta mai simplă: să rămâi la ei, însă te-ai întors în orașul ăsta în care, uneori, textele rămân blocate cu anii în agende Dor de scris.

Acestea fiind mărturisite, abonați-vă la DoR, citiți, scrieți în agende sau scrieți-i emailuri lungi lui Cristi! Nu știu, faceți ce credeți voi mai bine, dar important e să faceți și să nu lăsați poveștile nescrise sau necitite 🙂