Nu am fost niciodată un bun cumpărător fashionist. Mai exact, n-am știut niciodată cum să aleg cele mai bune oferte, cum să găsesc hainele la un preț bun sau tot felul de secrete care mi-ar salva economiile. Poate și de asta unul dintre foarte puținele bloguri de modă (dacă nu chiar singurul) din România pe care îl urmăresc este cel al Lianei PopaAveți și pe roz.

avetisiperoz

Pe Liana am descoperit-o via blogul ei, după care am făcut cunoștință și live și a fost un soi de dragoste la prima și a doua și a treia vedere. Ne-am văzut, ne-am plăcut și tot ea a fost cea care m-a încurajat din toată inima să lansez blogul care era în pending de vreo 5 ani:

Hai, Raiso, e nevoie de oameni care scriu bine în blogosfera asta!

Liana, merci pentru sfaturile și încurajările de atunci! 🙂

***

De când ne-am împrietenit noi, Liana încearcă să mă mai învețe bunele ei practici despre care tot predă pe site-ul ei: să fiu cumpătată, să aleg hainele care chiar îmi folosesc, să am la fel de mută grijă de garderoba mea cum am de biblioteca mea – nu am cărți de proastă calitate pe rafturi, deci nici haine îndoielnice să nu-mi iau. Eu tot susțin sus și tare și cred că inteligența trebuie mereu să fie frumos îmbrăcată, dar și că bine îmbrăcatul trebuie să fie inteligent.

Printre controversatele mele subiecte cu Liana, se număra și reticența mea la Mini Prix – pe care ea îl ridica în slăvi, iar eu, la pol opus, îi tot explicam că am fost de n ori și n-am găsit nici măcar un tricou ok. Azi așa, mâine așa, s-a enervat Liana și m-a luat de mânuță, m-a dus la Mini Prix-ul de la Romană și mi-a pescuit din 3 mișcări o minunată geantă-inimă de la Asos și o bunătate de pardesiu Cos. Să văd și să nu cred. Date fiind aceste aspecte, m-am lăsat condusă de mai sus numita la sediul central Mini Prix, adică cel din Băneasa – de existența căruia oricum habar n-aveam:

Raisa, acolo e Raiul pe pământ.

IMGP4904

Mi-am luat mașina, mi-am luat sora, mi-am luat-o pe Liana și mi-am petrecut două ore în lăcașul vestimentar. A meritat drumul, căci m-am ales cu minunata jachetă Asos de mai sus cumpărată la miraculosul preț de 79 de lei sau cum ar zice Liana: #BelsugLaPretRedus

***

Așa am descoperit că uitasem să port paiete – pe zi, pe seară, pe prânz, pe când o fi. Așa că, entuzismată de noua jachetă, am săpat după paietele din dulapurile mele și am început să le scot în lume. Nu înțeleg de ce aveam atât reticența asupra subiectului. Dar aici intervine mereu Liana: aduce idei, ți le explică, te modelează. Doar câteva din motivele pentru care mi-e mie atât de dragă.

IMGP4898

IMGP4900

Paietele sunt ca somonul. Neostentativ și ușor de luat cu tine, într-un sandviș. Ce te scoate rapid din încurcătură, pregătit cât ai zice “eu ce port azi?”, într-un grătar dintr-o duminică leneșă. Sofisticat și mândru, acompaniat de sosuri, dulcețuri și ierburi, la o cină cu dichis. Stă întins pe pâine, se lasă învârtit pentru sushi sau răsfățat la nuntă… exact ca paietele. Bine, asta dacă nu ești alergic la pește.  [Liana Popa, avetisiperoz.ro]

IMGP4905

IMGP4920

IMGP4922-2

Foto: Andreea Mitran