Cum vin căldurile, cum căutăm grădini și terase unde să ne adăpostim serile cu prietenii. Așa că, auzind că avem o nouă grădină în urbe, m-am dus la locul faptei să văd dacă e pe gustul meu. Suento se numește, este pe strada Toamnei 101, și s-a deschis de numai două săptămâni.

93E1F3AF-E3B1-4436-B726-B2744DD9865C

Mi-a plăcut mult noul loc. Grădina are pomi fructiferi (cireși, caiși, pruni, vișini, meri, smochini), iederă, magnolie, glicină, flori. Înăuntru, design-ul este foarte fresh, urban, realizat de arh. Radu Costăchescu, șiiiiiiii există chiar o încăpere turcoaz. La asta nu mă așteptam haha

35147462_10215500546576480_3337371725670121472_n

EA0BE0CE-5EF4-46E1-B7C7-78A859D14092

Seara, se aprind zeci de luminițe, muzica e fix ca-n ipod-ul meu.

D1940835-5E16-4CAA-B2F3-3F4E6CD37BCA

Am comandat multe din meniu și totul a fost incredibil de bun. Iată meniul aici. Cum eu mănânc fără sare, mi-au gătit special de regim și le mulțumesc din suflet pentru efort! Rezultatul chiar a fost excelent (mai aleeees orezul cu unt și mazăre!). De la prietenii mei am primit recomandarea de rață. Au fost mari fani rață!

II2_2475

II2_2694

II2_7123

Din pură întâmplare, m-am cunoscut acolo și cu proprietarii locului. Adriana, care are împreună cu Stelian și Gram Bistro, m-a văzut că tot fac poze și a intrat în vorbă cu mine. Profitând că încă nu veniseră prietenii mei la cină, i-am pus câteva întrebări despre loc, despre business. A fost ceva foarte sponatan și scurt:

***

De cât timp lucrați la proiectul ăsta?

Păi, noi mai avem un loc de doi ani, Gram Bistro, dar ne-am dorit mult o grădină. L-am găsit pe ăsta și a fost foarte rapid. Într-o lună am bătut palma și am și achiziționat. După care a început nebunia cu renovarea. Dacă la exterior nu a fost nevoie de mari schimbări, la interior am modificat mult, au fost lucrări multe, mai ales la bucătărie. Chiar dacă înainte aici a fost tot reastaurant, știi cum e: fiecare vine cu ideile lui de acasă.

II2_7310

Care e cel mai greu lucru când deschizi un asemenea loc?

Cea mai mare problemă în breaslă este criza de personal. Aici este foarte mult de lucru.

Voi cum ați procedat cu bucătarul?

Lucrăm cu același bucătar de la Gram: chef Florin Nicu care este alături de noi de doi ani de zile, de când am deschis.

Faceți evenimente aici? Ce plănuiți?

Da, vrem să găzduim evenimenimente private. Vom avea grijă, însă, să nu ne ocupăm toate weekendurile, ci sp fie deschis pentru toată lumea. Cel mai tare ne vom concentra și ne dorim să facem aici evenimente pe timp de zi, astfel încât seara grădina să fie a tuturor. Avem deja nunți și botezuri bookuite.

Cum au aflat oamenii de loc de e așa de plin?

Am comunicat mult online și prin Gram. Mulți dintre clienții noștri de acolo vin acum la grădină. Aaa, și mulți oameni din împrejurimi, curioși de noul loc din cartier.

Care ți se pare elementul special? De ce aș veni eu la Suento și nu în altă parte?

Mâncarea, zic eu, e un punct de atracție. Avem o echipă foarte bună în bucătărie și un meniu corect, onest. Nimic prea sofisticat, elaborat, dar cu accent gourmet. Avem o listă echilibrată și pe partea de bar. Și, normal, grădina. Deși sper că și interiorul urban, modern, va atrage. Suntem relaxați, am creat un mediu unde să vii și să te simți bine.

II2_6957

Zi-mi de micul-dejun. Se poate lua micul-dejun la Suento?

Da, avem brunch de la 10:00 până la 15:00. O combinație foarte interesantă vom avea. De la halloumi toast, renumit la Gram, până la feluri noi ca diverse omlete, ouă la cuptor, ouă terci cu cartofi prăjiți, brunch burger, avo feast (o combinație de avocado, busuioc, roșii) sau pancakes.

Felul tău preferat?

Cu steluța că sunt vegetariană, eu am două preferințe: salata caldă cu somon care e sezanțională, am o obsesie pentru ea și platoul vegetarian care conține hummus cu muguri de pin, spread de feta cu ardei copți, spumă de brânză cu busuioc și pită grecească.

 Care este capacitatea spațiului?

Pe terasă, sunt 70-80 de locuri jos, dar în regim de cocktail, încap și 150 de oameni. În interior, sunt două camere și capacitatea este pe la 60 de locuri jos, deci 80-90 sus.

II2_1933

E plin. Din prima.
Da, a luat o amploare, chiar nu ne așteptam! Sincer, primul weekend ne-a copleșit și nu a fost foarte bine, dar ne-am ajustat.

Ești antreprenor dintotdeauna?

Nu, am lucrat amândoi în management consulting la aceeași firmă: restructurări, management strategic etc.

Ai momente când regreți?

Nu regret, dar uneori mi-e dor și de munca de dinainte, de mediul corporate, dar satisfacția e mare și aici și se compensează.

Next step pentru Suento?

O să facem un mic, mic loc de joacă în spate pentru cei mici. Vom amenaja pentru clienții noștri cu copii, sunt destul de mulți.

II2_2327

Îi mulțumesc Adrianei pentru răbdare, le mulțumesc tuturor pentru seara faină pe care am petrecut-o acolo și, ce să zic? Ne vedem la Suento în grădină toată vara, apoi din toamnă, la Suento în camera turcoaz!