Unul dintre motivele pentru care mă bucur că mă întorc în București este programul creativ de formare în management cultural din care voi face parte. Am aflat în urmă cu câteva zile de platforma de educația abia lansată, LəRNcare pregătește primul program creativ de formare in Managementul Cultural. În total, programul constă în trei module, iar acum, în luna mai, are loc primul dintre ele:

Conferințele de primăvară LəRN

(4 zile în total: 11-12 mai & 18-19 mai)

Eu nu voi ajunge și în primul weekend (tareee regret), dar sper să recuperez din informații măcar la jumătatea proiectului (al doilea weekend). Profesez de mulți ani în domenii ce au legătură directă cu mediul cultural: scriu la diverse reviste despre cultură (în special literatură), consum cultură în forme artistice de tot felul și la birou mă ocup și de asocieri ale brandului auto pentru care lucrez cu proiecte culturale din România. De aceea, ideea de fi parte dintr-un program consistent, coerent, care să mă ajute să îmi clarific direcții și să adun sfaturi pentru managementul cultural m-a entuziasmat. Așadar, voi fi elevă și voi încerca să învăț cât pot mai mult din ceea ce speakerii vor prezenta în cele 16 conferințele. Totul arată fresh, speakerii sunt foarte cunoscuți, spațiile în care vor avea loc întâlnirile sunt foarte faine și de referință în Bucureștiul cultural, așa că abia aștept!

***

Pe scurt:

◊ 4 hotspot-uri culturale din București

◊ 16 prezentări și conferințe

◊ tururi ghidate (Romanian Design Week și Mobius Gallery) și brunch-uri pop-up

Conferințele de primăvară propun managerilor și antreprenorilor din sectorul cultural un format creativ și practic de discuții față în față cu lideri ai managementului cultural din țară și străinătate, de la consultanți internaționali la inițiatorii unor proiecte de succes în România: Art Safari, Romanian Design Week, Jazz in the Park, Nod Makerspace și MARe – Muzeul de Artă Recentă, Summer Well, Undercloud, Linotip.

***

Primul weekend -11-12 mai

aduce la București invitați din Danemarca, Belgia, Italia, Cluj și Timișoara și va avea loc la The Ark și Nod Makerspace.

◊ importanța patrimoniului cultural (cu Trevor Davies, DK – director European Capitals of Culture Copenhagen 1996, Aarhus 2017, Piet Jaspaert, BE – vicepreședinte Europa Nostra, Doru Frolu, RO – arhitect, co-managing partner The Ark și Tamina Lolev, RO – arhitect, co-fondator Nod Makerspace)

◊ diplomația relațiilor internaționale (Simona Neumann, RO – director executiv Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii)

◊ comunități creative (Vlad Tăușance, RO – strategist Argo și consultant Fundația Friends for Friends)

◊ dezvoltarea unui spațiu de artă privată (Erwin Kessler, RO – director MARe – Muzeul de Artă Recentă)

◊ strategii digitale creative (Mihnea Gheorghiu, RO – global digital creative director Publicis Milano și global creative director Diesel).

Al doilea weekend – 18-19 mai

se concentrează pe scena culturală a Bucureștiului. Găzduite de MARe – Muzeul de Artă Recentă și de The Institute, conferințele LəRN din 18 și 19 mai aduc în prim plan proiecte culturale de succes din București:

◊ primul pavilion românesc de artă din România (Ioana Ciocan, RO – general manager Pavilionul de Artă București – Art Safari)

◊ unul dintre cele mai active spații de expoziții din București (Roxana Gamarț, RO – cofondator Galeria Mobius)

◊ primul târg de design românesc (Andrei Borțun, RO – CEO The Institute)

◊ cel mai popular festival de muzică al verii bucureștene (John Varbiu, RO – organizator Summer Well)

◊ primul teatru privat din ultimii 70 de ani (Chris Simion, RO – regizoare de teatru, fondatoare Grivița 53)

◊ unul dintre puținele spații independente dedicate dansului contemporan (Arcadie Rusu, MD – coregraf, fondator și manager Linotip – Centru Independent Coregrafic).

Despre înscriere

Înscrierea la Conferințele de primăvară se poate face până în data 10 mai 2019 la info@lern.ro, în limita celor 60 de locuri disponibile.

Despre costuri

Taxa de înscriere este de 795 RON și include participarea la conferințe, vizitele private ale centrelor culturale și tururile ghidate din cadrul programului, masa de prânz alături de speakerii participanți și taxa de membership care asigură accesul la Comunitatea online LəRN. Participanții la Conferințele de primăvară LəRN vor beneficia de un discount de 30% din taxa de participare la modulul cu numărul doi al Programului de formare în management cultural – Școala de vară.

Sper să ne vedem acolo 🙂