Am ajuns joi seara la Gaudeamus, în ultimele două ore de program. În mod normal, ar fi mult prea puțin pentru o selecție atât de amplă, doar că știam deja, în linii mari, ce îmi doream și care sunt noutățile la editurile mari. Un singur regret am. Am stat cu volumul ăsta minute în șir în mână: să-l iau, să nu-l iau? Cheltuisem deja prea mult, așa că am decis să nu-l cumpăr, iar acum numai la el mă gândesc. Ezra Pound este unul dintre poeții pe care i-aș citi la infinit, iar acest volum este tradus de Mircea Ivănescu și Radu Vancu, deci cred că ar fi de achiziționat în biblioteca mea. Nu-i nimic, îl voi lua eu cu proxima ocazie!

Lăsând la o parte regretul legat de Pound, am reușit să îmi cumpăr cam tot ce-aveam în minte. Majoritatea sunt noutăți, așa că vă las mai jos lista mea, în caz că mai ajungeți astăzi sau mâine la târg și aveți nevoie de inspirație.

***

p.s.: dacă nu empatizați cu titlurile alese de mine, uitați aici o listă făcută de Mihai Iovănel pentru Scena 9 – vă recomand din tot sufletul platforma asta, dacă nu o urmăriți deja.

***

Gaudeamus 2018

O aveam deja în engleză, dar tocmai a apărut și traducerea ei:

 

 

REZUMATUL

 

***

Voi ce v-ați cumpărat sau ce v-ați dori să cumpărați? 🙂