În inbox-ul meu de gmail primesc mail-uri tot mai faine de la an la an. Mă trezesc și acum din când în când cu un reply de la Jonathan Franzen sau cu un mail de la prieteni din Barcelona sau cu propuneri de plecări sauuuu cu câte-un manuscris ori o ediție de carte care va apărea în curând. Categoria asta e nouă la mine acasă, dar mă cam bucur de ea, admit.

Știind că am avut la viața mea o mică-mare obsesie cu Julian Barnes:

Julian Barnes

Editura Nemira mi-a trimis pdf-ul să-l citesc în avanpremieră. Uitați un citat din Ultima poveste, de Julian Barnes, pe care o puteț găsi la Bookfest:

Ai prefera să iubeşti mai mult şi să suferi mai mult sau să iubeşti mai puţin şi să suferi mai puţin? Cred că, până la urmă, aceasta e singura întrebare adevărată. Poţi să argumentezi – pe bună dreptate – că nu este o întrebare adevărată. Fiindcă nu avem de ales. Dacă am avea, atunci ar exista şi întrebarea. Cum nu avem, ea nu există. Cine poate controla cât de mult iubeşte? Dacă poţi s-o controlezi, atunci nu e iubire. Nu ştiu cum altfel ai putea să-i spui, dar iubire nu. Cei mai mulţi dintre noi au de spus o singură poveste. Asta nu înseamnă că ni se întâmplă un singur lucru în viaţă – se petrec nenumărate întâmplări, pe care le transformăm în nenumărate poveşti. Însă una singură contează cu adevărat, pe una singură merită până la urmă s-o spui.

33139983_2253991077951104_8575404502889267200_n