4

Pe Irina și Vali îi cunosc de foarte mulți ani de la prietena noastră comună, Alexandra Veron, owner IHeart Concepstore. Pe vremea când Alexandra mi i-a prezentat, eram studentă și printre ale studenției iubiri și valuri, s-a strecurat ritualul de a merge la PopUp Dinner – un fel de restaurant în mișcare ce oferea o experiență social-gastronomică cu un meniu format din 3 piese (starter, main, desert) și servit în locuri neconvenționale: cafenele, restaurante, galerii,  parcări, spații out of the box.

Acum, în timpul prezent, mulți au preluat, au continuat și au dezvoltat acest concept, dar atunci când PopUp Dinner a început, chiar era ceva revoluționar. Ușor, ușor, Irina și Vali au început să se implice în tot soiul de idei, business-uri, festivaluri, mese cu prieteni actuali sau viitori prieteni.

Tot ei doi, care se cunosc de 17 ani, au început să facă lucruri tot mai consistente și faine și uite că ne-am reîntâlnit aseară în noul loc cool din oraș, din a cărei echipă ei fac parte: Pâine și vin. Eu cu o viață mult mai așezată și cu facultatea terminată, iar ei cu o căsnicie la activ și plini de emoții pentru ziua de azi – când are loc marea lansarea a locului la care lucrează de aproape un an de zile alături de Raluca și Andrei și întreaga lor echipă tânără.

deschidere paine si vin

Deschis neoficial de o săptămână, astăzi, 1 martie, are loc evenimentul de deschidere oficială, – unde invitații vor fi așteptați cu prescuri și shot-uri de vin, iar la plecare fiecare va primi cadou câte o pâinică făcută de ei. Bineînțeles, dacă prindeți loc, sunteți invitați să comandați din eclecticul meniu al wine&bread bar-ului din centrul Bucureștiului. Ei vă invită, eu vă încurajez să mergeți – azi, mâine, în viața asta.

Aseară am stat cu echipa Pâine și Vin, am cotrobăit pri toate colțurile, am interogat personalul (așa cum fac mereu), am mâncat, am băut apă plată rece și am gustat prescurile de la intrare, am ieșit la o țigară cu prietena mea, Ana (Ana fumează, Raisa nu fumează). Dar, înainte de toate, mulțumiri către Antonio (PR area), care mi-a dat pe mâini primele poze oficiale de produs. Să vă zic mai multe din studiile mele referitoare la Pâine și Vin.

Slogan/ Pisanie

slogan

Meniu

Mâncarea, atât cât am încercat eu până acum, chiar e delicioasă. Mâncând de atâția ani de zile ce gătește Irina, cumva aș băga mâna-n foc pentru ea la orice oră, în orice loc.

În linii mari, puteți alege din următoarele:

Pizza:

Pizza cu diferite tipuri de aluat din mai multe țări (pizze cu twist-uri exotice). Ex: Cuptorul flamand (o pizza din Alsacia), Jar mexican (un fel de tortilla făcută cu mălai), Focul bengal (flatbread dospit), Flăcări scandinave  (cocă nordică cu secară)

+ multeeeee alte combinații inedite – eu am ales-o pe cea cu Prosciutto Crudo + camembert + muștar Dijon + piper negru – a fost excelentăăăă

20170224_203027

20170217_180035

Platouri:

Cinci platouri numai bine de împărțit la doi, la patru: Platoul românesc (specific românesc), Platou cu burrata din lapte de bivoliță (burata din Transilvania făcută de un indian-englez care s-a mutat în România) Platou vegetarian cu zacuscă, humus, paste de măsline etc, Platou Europa (cu ingredintele care se găsesc pe exoticele pizze) și Platou cu 8 tipuri de brânzeturi.

20170217_182817

20170223_152152

20170223_145934

Pâini:

20161027_154521

Pâinile noastre făcute toate cu maia sălbatică, dospite 20 de ore: azi fac coca, de-abia mâine le coc, în fiecare zi avem pâine proaspătă. (Irina)

17015448_10208950584505290_370952495_o

Desert: 

Tarta cu ricotta, portocale, ciocolată neagră și Amaretto

Tartă cu cremă de lămâie

Tartă cu cremă de ciocolată, portocolă și Cointreau

Baghetă albă cu alune de pădure și fructe uscate

20170217_182856

***

Producători locali colaboratori

Ferma Tătăran – Carmangeria Toto, de unde preiau produse ca: salam crud uscat, mușchiuleț, untură de Mangaliță cu boia dulce, cârnați crud uscați, slănină

Măcelăria Cuțitul de Aur – produse tradiționale turcești cum ar fi sucuk sau cârnați uscați de oaie

Casa cu Gemene – prăvălie de unde se aduce telemeaua de vacă + oaie

Brânzeturi Torockoi – fabrica de lactate de la Colțești, de unde vin brânza Tilsit și brânza Trapist

Lactofarm Bio – județul Alba, de unde se ia cașcavalul cu chimen

Transilvania lactate – ferma din triunghiul istoric Rupea, Sighișoara, Făgăraș, de unde vin mozzarella de bivoliță Ciliegine și burrata.

20170217_142434

20170216_191522 (1)

***

Legat de vinuri: doar vinuri românești servite la pahar – multe, foarte multe sortimente. Doar nu degeaba-i numele cu Vin în terminație.

20170223_193003

Aaa, să nu uit cireașa de pe tort: cum intri în cămin, primești o bucată mică de pâine și un shot de vin din partea casei. De unde ideea asta atât de cosy? Iată:

Când eram mică, bunica îmi dădea prescuri – chiflă cu însemne cu Iisus – și lângă un bol mic cu vin. Mâncam prescură cu vin și am zis că ar fi mișto la întâmpinare să avem asta. Sau, mă rog, ceva inspirat de aici. (Irina)

20170221_182607

Design

Design-ul este semnat de Cristian Corvin, the famous Cristian Corvin.

7

Așadar: locul este foarte relaxant, mimalist, curat, coerent. Respiri armonie, cum ar veni. Cum ziceam și mai sus, la secțiunea dedicată meniului, fiecare masă își așteaptă oaspeții cu prescuri și shot-uri de vin. Probabil ați intuit deja o tematică eclectico-religioasă. Nu vă imaginați icoane sau lucruri exacerbate, ci nuanțe subtile, marca Corvin. Așa cum în Lacrimi și Sfinți nu te deranjează românescul – nu e prea mult, nu e exagerat, nu e tras prea tare de subiect – nici aici religiosul nu e dus până la ostentativ, nici măcar până la foarte vizibil. Sunt mici elemente armonioase care mai mult te duc la ideea de pace, comuniune, liniște. Iar atmosfera asta de bine și armonie este cel mai ușor de identificat la nivel de design: linii curbate, materiale calde, mult lemn.

1

6

În loc de strane, avem scaune – scaune generoase, pe care șezi calm, tihnit și te gândești la nemurirea sufletului sau la paharul de vin din față. Pe ici, pe colo, e și câte-o bancă.

3

Corpurile de iluminat sunt niște clopote cu tot cu funii: Ding dong!

2

La baie nu te speli la chiuvetă, ci la un soi de … cristelniță?

5

Alte informații utile

Adresă: Str. Actor Ion Brezoianu 4 (lipit de Energiea: același management ca la Energiea, aceeași echipă + Irina și Vali)

Program: se deschide în fiecare zi de la ora 17:00

Capacitate: 80 de locuri

Nu se organizează petreceri private

Nu se fac rezervări pentru că în primele zile de la deschideri au fost peste 100 de cereri de rezervări/ zi, pe care echipa nu le poate onora. Așadar, primul venit primul servit

♠ Duminica trecuta, la 17:00, era deja coadă afară

Facebook page

***

Acestea fiind zise și prezentate, să fiți sfioși în lăcașul din Brezoianu,

Să vă bucurați de locul nou din urbe,

Să Bei Cu Raisa la Pâine și Vin!

***

Foto: Pâine și vin