16251799_1404246789606944_2659373512873373015_o

Sunt mare fan al fructelor de mare și nu mi-e tocmai ușor să le găsesc pe gustul meu în capitala care m-a adoptat. Ar fi niște locuri prin urbe, dar cum aud de o nouă variantă maritină, hop și eu!

În urmă cu câteva săptămâni, treceam cu prietenii mei, Andreea și Andi, prin fața restaurantului Sardin, de care auzisem de pe marele internet. Ne-am întrebat noi cum o fi, pe-afară arăta bine.

Câteva zile după, iată-mă în noul restaurant italienesc gourmet, cu influențe din nordul Italiei. Ajung, văd că au terasă, apoi intru și mă izbește design-ul. Îmi zic: WOW, nu mă așteptam la asta! Am stat la Sardin de la 17:00 până la 23:30. Muzica este excelentă, fix pe gustul meu,  design-ul – veți vedea și voi în poze sau live cum arată, mâncarea (cel puțin cea testată de mine) este incredibilă! Pe scurt, I love it.

18425548_1519127144785574_5575743872836296012_n

De asta am revenit și a doua oară, când am încercat alte feluri de mâncare și am reușit să îi pun câteva întrebări Irinei, cea care, alături de soțul ei, deține restaurantul de pe Bulevardul Mircea Vodă, 39 H. Pe Irina am cunoscut-o printr-o prietenă de-ale mele și am plăcut-o destul de tare, căci e plină de energie și entuziasm. O găsești acolo, pe metereze, zi de zi, zâmbește clienților, recomandă feluri din meniu, răspunde întrebărilor de tot felul. Așa că, Irina a acceptat și micul meu interviu, motiv pentru care îi mulțumesc și le urez ei și soțului mult succes pe mai departe!

Eu am să tot mai trec pe la ei în vizită 🙂

16299626_1404246846273605_5507219916440764224_o

Cât ați lucrat la proiect?

Doi ani din momentul în care am ales arhitectul – Cristian Corvin.

Când s-a deschis?

În ianurie 2017 am deschis, însă nu am făcut eveniment mare pentru acest moment. Am vrut să o luăm încet, treptat, să ne închegăm ca echipă și concept și apoi e loc și de petreceri.

Cum ați lucrat cu arhitectul Corvin?

SUPER! Minunat, chiar o experiență incredibilă să lucrezi cu cineva ca el.

Cu ideea principală cine a venit?

Noi, eu și Alex, i-am zis lui Cristian că dorim un restaurant în stilul italienesc-meditaranean, apoi am primit de la el niște schițe, o randare. Nu am modificat absolut nimic, am mers total pe mâna lui și bine am făcut!

19113806_1550484391649849_6136730129874595478_n

Scaunele sunt speciale, le-am remarcat de la intrare. Tot ale lui sunt?

Da, design-ul Corvin și sunt realizate local, în Sighișoara. Toată mobila este făcută în România.

17553593_1470114816353474_4391268821708146912_n

Care este povestea vâslelor de pe peretele din spate?

Vâslele sunt vechi, le-am strâns pur și simplu noi doi (Irina și soțul ei) în Italia și apoi am pus un transport să le aducă în România. Vâsla centrală este de gondolă, direct din Veneția.

Cât de des mergeți în Italia?

În momentul de față nu prea ne mai permitem să mergem des, dat fiind că Sardin ne ocupă atât de mult timp, dar înainte mergeam foarte des. Avem o mare pasiune pentru mâncarea și stilul de viață din Italia.

Care sunt hiturile meniului, cele mai comandate feluri? 

Baccala, peștele cu supă mediteraneană și salata de caracatiță. Noi schimbăm meniul la 3 luni – chiar urmează să fie schimbat. Nu îl modificăm în totalitate, rămân felurile mai importante, cele care se pot comanda în orice sezon, dar în rest ajustăm.

18835580_1538450032853285_7893988644705305170_n

17342708_1460778443953778_5654835054731656967_n

De unde aduceți fructele de mare?

Le comandăm de la doi furnizori: Raionul de pește din Dorobanți și un alt furnizor aduce totul proaspăt din Grecia.

Ce tip de evenimente organizați aici?

Aniversări, evenimente corporate, cine festive, ședințe foto, filmări, facem cam în toate sferele.

Care este capacitatea totală a spațiului?

La interior 68 de locuri, iar terasa tot pe-acolo.

Cel mai fain moment de la deschidere?

Când l-am văzut pe Corvin aici cu cei mici, copiii lui. Le-a arătat mașina de făcut înghețată, au mers împreună prin bucătărie. Era Corvin în locul gândit de el împreună cu cei mici. A fost un moment emoționant!

Cine e curatorul muzicii?

Noi, eu și soțul meu. Inițial, am avut un radio online, dar în urma feedback-ului primit de la un client, care ne-a atras atenția că muzica e nepotrivită, ceea ce observasem și noi, am început să căutăm alternative. Am avut un prieten care ne-a recomandat stiluri diverse și am ales acest jazz, aceste coveruri etc.

Bucătarul șef?

Bucătarul-șef este Radu Nedelcu care după 18 ani petrecuți în Italia s-a întors în țară.

2017-01-28 18-33-49_DS1_9057

Cine s-a ocupat de branding?
Tot Corvin, el a făcut totul.
image3
Iar de comunicare cine e responsabil?

***

Programul restaurantului: L-D 12:00 – 24:00.

Sfat: la desert, încercați plăcinta cu mere și înghețată făcută în casă. Arată cam așa:

17499040_1462070207157935_3023724887913603426_n

 16179682_1397729446925345_3566151542720062415_o
16252070_1404246786273611_8627504490874749891_o
17155722_1442260249138931_344410451330869966_n